Viikunakaurapuuro

Tulosta

(2-3:lle)

6 dl vettä
100 g viikunoita pilkottuna (7-8 kpl)
1/2 dl kauralesettä
2 dl kaurahiutaleita
(1/4 tl suolaa)

Valmistus:

Mittaa kylmä vesi ja viikunapalat kattilaan, anna kiehahtaa hetken. Lisää hiutaleet ja leseet, sekoita ja anna kiehua 5 min ja hautua hetki. Sekoita välillä. On hyvää myös kylmänä maidon kanssa.

VINKKI: Voit valmistaa samalla ohjeella puuroa myös omenasoseesta, lisää tällöin n. 2 dl omenasosetta viikunoiden tilalle.

TIESITKÖ:

  • Kaurahiutaleet valmistetaan kauranjyvistä, jotka esikypsytetään, leikataan ja litistetään hiutaleiksi
  • Kauralese valmistetaan kauranytimen uloimmista kuorikerroksista höyryttämällä kauranytimet ja erottamalla niistä lese. Lese on rakenteeltaan rouheista ja pehmeää
  • Kaura sisältää paljon valkuaisaineita, kivennäisaineita, vitamiineja ja ennen kaikkea liukenevaa kuitua (betaglukaania)

Resepti: Arja Savela

iso-lusikka