Porkkana-kauralese-tuorejuustokierteet

Tulosta

5 dl vettä
1 pkt (50 g) hiivaa
1 rkl siirappia
1 tl suolaa
2 dl kauraleseitä
noin 10 dl vehnäjauhoja
75 g voita ta margariinia

Täyte:

200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 porkkanaa
voiteluun 1 muna

Valmistus:

1. Sulata rasva ja jätä jäähtymään.
2. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
3. Sekoita veteen myös siirappi, suola ja leseet. Lisää jauhot vähitellen samalla hyvin vaivaten.
4. Lisää joukkoon lopuksi rasva.
5. Anna taikinan nousta lämpimässä paikassa noin 1/2 h.
6. Raasta porkkanat.
7. Kauli noussut taikina kahdeksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
8. Levitä levyille tuorejuustoa ja porkkanaraastetta.
9. Rullaa levyt kääretortun tapaan ja leikkaa viipaleiksi.
10. Pane kiekot pellille leivinpaperin päälle ja nostata noin 10 min.
11. Voitele kiekot munalla ja paista 225 asteessa 10-15 minuuttia.

Lähteet: www.elisa.net/ruokajaviini/reseptit

iso-lusikka