Paprikakeikaus

Tulosta

Pohja:

100 g leivontamargariinia
2 1/2 dl vehnäjauhoa
1/2 dl kauraleseitä
1/2 dl kylmää vettä

Täyte:

3 (500 g) paprikaa (punainen, keltainen ja vihreä)
1 sipuli
1 rkl öljyä
1 – 2 valkosipulinkynttä
1 tl pizzamaustetta
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
1 prk (385g) salaattijuustokuutioita suolavedessä

Valmistus:

1. Nypi rasva, jauhot ja leseet murumaiseksi seokseksi käsin tai käytä monitoimikoneen leikkuuterää. Lisää joukkoon vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Nosta jääkaappiin, siksi aikaa kun valmistat täytteen.
2. Halkaise paprikat ja poista siemenet. Suikaloi paprikat ja sipuli. Kuullota niitä öljytilkassa noin 5-10 minuuttia eli kunnes osa nesteestä on haihtunut. Lisää puristettu valkosipuli ja mausteet.
3. Kaada paprikaseos voidellun piirasvuoan (halk. 26 cm) pohjalle. Lisää hyvin valutetut salaattijuustokuutiot.
4. Kauli taikinasta vuoan kokoinen pyöreä levy ja nosta se täytteiden päälle. Painele reunat tiiviiksi ja pistele haarukalla muutama ilmareikä.
5. Paista 225 asteessa noin 25 minuuttia. Anna piiraan jäähtyä vuoassaan noin 10 minuuttia ennen kumoamista.
Irrota piiras vuoan reunoista esimerkiksi veitseä apuna käyttäen ja kumoa tarjoiluvadille.

Resepti ja kuva: Ruokakesko / koekeittiö

iso-lusikka