Juuressosekeitto

Tulosta

(4 annosta á 4,5 dl)

1,3 vettä
1 kpl keskikokoinen sipuli lohkoina
2 kpl keskikokoista porkkanaa paloina
1 iso palsternakka paloina (n. 150 g)
pala lanttua tai naurista (n. 150 g)
3 keskikokoista perunaa
½ dl rypsiöljyä
pieni oksa tuoretta timjamia
1 rkl fenkolinsiemeniä

Maustepussi:

1 laakerinlehti
6 kpl maustepippuria
1 tl valkopippuria
2 rkl suolaa
2 dl kaura ruokakermaa
1 dl persiljaa hienonnettuna

Valmistus:

1. Kuumenna kattila, lisää öljy, timjamioksa, fenkolinsiemenet ja paloitellut kasvikset.

2. Kuullota noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat paahtuneen värisiä, mutta ei ruskistuneita.

3. Lisää vesi ja hauduta miedolla lämmöllä kypsäksi

4. Poista timjaminoksa ja maustepussi

5. Soseuta sauvasekoittimella, lisää kaura-ruokakerma.

6. Kuumenna keitto ja lisää suola. Tarkista maku

7. Lisää hienonnettu persilja ennen tarjoilua.

Tarjoile paahdetun kauraleivän kera.

Resepti: Kim Palhus

iso-lusikka