Mitä kaurasta saatavilla

Kauratuotteiden valikoima on jatkuvassa kasvussa. Tutut kauratuotteet, leseet, hiutaleet, leivät ja keksit ovat saaneet rinnalleen uuden kauratuote-sukupolven. Uudet kauratuotteet valtaavat lisää tilaa myymälöiden hyllyissä ja kuluttajien sydämissä.Tarjolla on kauraa monipuolisessa muodossa eri tuoteryhmissä. Jauhoista, hiutaleista, leivistä ja kekseistä löytyvät tutut, kauraiset vaihtoehdot. Tiesitkö muuten, että talkkunajauhojen keskeisimpänä ainesosana on kaurajauho?

Lisäksi on saatavilla kaurajäätelöä, kaurajuomia ja fermentoituja eli käymisen avulla valmistettuja kauravalmisteita, pohjoismaisia innovaatioita kaikki. Kaurasta on kehitetty uutuustuotteita ruuanvalmistukseen ja leivontaan, kuten esimerkiksi ruokakermaa vastaava kaurapohjainen tuote.

Välipalatuote- ja leipävalikoima monipuolistuu ja erikoisruokavalioitakin käyttäviä muistetaan. Esimerkiksi keliakikoille löytyy kasvava valikoima tuotteita, jotka on valmistettu suomalaisesta puhdaskaurasta. Luonnollisuus ja terveellisyys kulkevat tuotteissa käsi kädessä.

Kauratuotteiden käytettävyyttä on myös kehitetty eteenpäin. Valmistajat ovat panostaneet tuotteiden makuun, rakenteeseen, ravitsemuksellisuuteen, pakkaustapoihin ja valmistusaikaan.

Markkinoilla on hiutaleita eri tarkoituksiin ja joka makuun: esikypsytettyjä tai pidempään haudutettavia hiutaleita kuluttajan toiveiden mukaan. Kiireinen voi valita mikropuuron. Pehmeän täyteläinen puuro syntyy hitaammin hauduttamalla normaaleista kaurahiutaleista tai ns. isoista hiutaleista, jotka on litistetty kokonaisesta jyvästä ja jätetty hieman paksummaksi. 

 

iso-lusikka