Lisukkeet

Porkkanalaatikko kauramannasuurimoista

Tulosta

800 g kuorittuja porkkanoita
3-4 dl vettä
2½ dl maitoa
½ dl kauramannasuurimoita
(1-2 rkl siirappia tai sokeria)
1-1½ tl suolaa
n. 1/4 tl valkopippuria
muskottia maun mukaan

Vuoan/vuokien voiteluun:

1 tl pullomargariinia

Valmistus:

1. Nosta kuoritut, viipaloidut porkkanat kattilaan ja kaada vettä päälle sen verran että porkkanat peittyvät. Keitä pehmeiksi, kaada keitinliemi talteen ja soseuta porkkanat perunasurvimella tai sauvasekoittajalla.
2. Kuumenna maito kulhossa mikrossa täydellä teholla n. 2 min. Vispilöi joukkoon kauramannasuurimot ja nosta takaisin mikroon. Kypsennä 1-2 min täydellä teholla kerran välillä sekoittaen.
3. Kaada puuro porkkanasurvoksen (voit tehdä sen vaikka edellisenä päivänä) joukkoon. Lisää porkkanoiden keitinlientä, kunnes on sopivan löysää. Mausta. Lisää muskottia varovasti välillä maistellen. Kaada seos 1-2:een voideltuun vuokaan. Kypsennä uunin alimmalla ritilätasolla 200-225-asteessa n. 1 tunti.

Resepti: Kati Nappa

iso-lusikka